ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România menține Republica Moldova în zona verde de risc epidemiologic

11:15 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Autoritățile de la București au publicat noua listă a țărilor cu risc epidemiologic, Republica Moldova se află în zona verde de risc epidemiologic, transmite MOLDPRES.

Codurile de culori sunt stabilite în funcție de incidența cazurilor de COVID-19 într-o anumită țară. Noua listă întocmită de autoritățile medicale ale României conține schimbări în ceea ce privește destinația de vacanță a cetățenilor români. Astfel, în urma creșterii incidenței de coronavirus, în zona roșie au intrat Spania, Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia.

Grecia a trecut din zona verde în cea galbenă.

Potrivit legislației române, persoanele care vin din zonele galbenă și roșie trebuie să stea în carantină la intrarea în România. Persoanele care au trecut prin infecția cu COVID-19, cele vaccinate și cele care au test negativ sunt scutite de carantină.

De asemenea, scutirea de carantină este valabilă și pentru copiii sub 3 ani, fără condiții, și pentru cei cu vârste între 3 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

În plus, sunt scutiți de carantină cei care stau mai puțin de trei zile pe teritoriul României.

img21005137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!