ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura a luat act de atacul cibernetic comis asupra site-ului oficial al Curții de Conturi

12:21 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a anunțat că a luat act de atacul cibernetic comis asupra site-ului oficial al Curții de Conturi și, după comunicarea cu responsabilii de la instituția respectivă, Procuratura urmează a fi sesizată în conformitate cu legislația în vigoare, relatează MOLDPRES.

Potrivit  PG, ”accesul ilegal la informația computerizată” se pedepsește cu amendă în mărime de la 850 la 1 350 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 3 ani, iar persoana juridică se pedepsește cu amendă în mărime de la 4 000 la 7 000 unităţi convenționale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate ori cu lichidarea persoanei juridice.

Conform art. 270 din Codul de procedură penală, competența de a investiga această categorie de infracțiuni aparține Procuraturii, iar cu cât mai operativ astfel de incidente vor fi raportate organelor de drept, cu atât mai mari vor fi șansele de a fi descoperite.

Ieri, Curtea de Conturi a anunțat că bazele de date publice ale sale au fost distruse în urma unui atac cibernetic.

foto: PG

img21005142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!