ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Sănătății a aprobat un ghid specializat destinat reabilitării bolnavilor de COVID-19

12:28 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat astăzi că a aprobat Ghidul național „Reabilitarea medicală a pacienților cu infecția COVID-19”, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, ghidul are drept scop îmbunătățirea serviciului specializat de reabilitare medicală acordat persoanelor cu diverse consecințe și deficiențe funcționale în urma infecției cu SARS COV-2.

Ghidul este structurat sub formă de recomandări actualizate bazate pe experiențe internaționale și bunele practici în organizarea asistenței de reabilitare medicală a persoanelor cu COVID-19.

Documentul este destinat prestatorilor de servicii medicale specializate de reabilitare la diferite nivele (medici reabilitologi, asistenți medicali, dieteticieni, terapeuți ocupaționali, kinetoterapeuți, psihologi/psihoterapeuți, asistenți sociali, logopezi), prestatorilor serviciilor medicale de asistență medicală spitalicească (medicii de profil boli infecțioase, pneumologi, cardiologi, reanimare/terapie intensivă, asistenți medicali) și prestatorilor serviciilor medicale de asistență medicală primară (medicii de familie, asistenți medicali, asistenți sociali).

Conform datelor MSMPS, până la ziua de astăzi, în R. Moldova s-au înregistrat 257 766 de cazuri de COVID-19. Un număr de 250 719 persoane au fost tratate de această boală.

foto: MSMPS

img21005143

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!