ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va monitoriza electronic transportul public

12:59 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău a acceptat donarea din partea PNUD Moldova a unui sistem de monitorizare GIS, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a solicitat astăzi consilierilor aprobarea acestei donații întrucât echipamentul va face posibilă evidențierea parcărilor din Chișinău dar și “monitorizarea întregului transport public”. “Programul computerizat va permite vizualizarea a tot ceea ce este disponibil pe sectorul de drumuri în municipiul Chișinău, inclusiv mobilierul stradal”, a spus oficialul. Potrivit lui Mihalache, sistemul va fi dezvoltat sub aspect de evidență și monitorizare a transportului public, ce va fi integrat pe același sistem electronic, care va fi accesibil tuturor. Proiectul a fost susținut de 38 din cei 51 de consilieri municipali.

GIS este acronimul provenit de la Geographic Information System - Sistem Informațional  Geografic. Acest sistem este utilizat pentru a crea, stoca, analiza și prelucra informație distribuită spațial printr-un proces computerizat. Datorită informațiilor asociate graficii, Sistemele Informaționale Geografice beneficiază de toate oportunitățile de interogare pe care le oferă sistemele de baze de date și pot oferi ușor analize.

Tehnologia GIS poate fi utilizată în diverse domenii științifice, cum ar fi: managementul resurselor, studii de impact asupra mediului, cartografie ori planificarea rutelor autovehicolelor ș.a.

foto: agora.md

img21005144

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!