ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O pictură murală consacrată egalității de gen a fost dezvelită în capitală

14:05 | 16.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. O pictură murală dedicată egalității de gen a fost inaugurată la Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), cu suportul UN Women Moldova, comunică MOLDPRES.

La  evenimentul de inaugurare au fost prezenți rectorul UTM, Viorel Bostan, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg și Ambasadorul Franței la Chișinău, Pascal Le Deunff.

„Problema egalității de gen este una importantă și actuală astăzi, mai ales în contextul învățământului tehnic unde am simțit mereu acel stereotip că fetele trebuie să meargă la specialități considerate tipic feminine, ca tehnologia alimentelor, iar băieții trebuie să meargă la industria constructoare de mașini. Ceea ce este fals, și scopul nostru este să combatem acest fals, pentru că nu există hotare între genuri și aceste stereotipuri trebuie combătute”, a menționat Bostan.  

Și diplomatul suedez, Anna Lyberg, a menționat că în ultima perioadă tot mai multe țări recunosc puterea artei și culturii în promovarea drepturilor omului. “Prin creație se poate contribui atât la sensibilizarea opiniei publice cât și la catalizarea unor acțiuni colective pentru a atinge rezultate determinante în domeniul egalității de gen”, a opinat Lyberg.

Intitulat „Timpul pentru egalitate este acum”, muralul, creat de Anastasia Provozin, ilustrează o lume în care a fost atinsă egalitatea de gen, unde fiecare poate obține orice își dorește indiferent de gen, etnie sau orientare sexuală. Acesta este al doilea mural lansat de UN Women Moldova, primul fiind inaugurat în decembrie 2020 și dedicat solidarității în combaterea violenței împotriva femeilor.

Inițiativa de realizare a picturii murale aparține UN Women  Moldova și a fost implementată cu sprijinul financiar al Suediei, în colaborare cu Universitatea Tehnică a Moldovei și cu susținerea Ambasadei Franței la Chișinău.

foto: UN Women Moldova

img21005148

img21005148

img21005148

img21005148

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!