ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

20:26 | 16.07.2021 Categorie: Comunicate

Alerte de călătorie COVID-19

Chişinău, 16 iul. /MOLDPRES/. Călătorește în siguranță! Informăm instituțiile mass-media din Republica Moldova despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 16 iulie 2021). Colegii din media care sunt interesați să urmărească prompt alertele de călătorie sunt invitați să se aboneze pe canalul de Telegram: https://t.me/maeiexplica. 

Având în vedere perioada estivală și planificarea concediilor, recomandăm organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit. 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene actualizează sistematic informația cu privire la restricțiile de călătorie, documentul fiind disponibil pe pagina oficială mfa.gov.md, compartimentul „Călătorește în siguranță: MAEIE explică restricțiile de călătorie peste hotare”, precum și pe paginile web și Facebook a misiunilor diplomatice. 

Având în vedere perioada estivală și de planificare a concediilor, recomandăm organizarea din timp a călătoriei, cu informarea în prealabil, corect și cuprinzător cu privire la condițiile de intrare în țara de destinație, precum și după caz cu privire la condițiile de tranzit. 

Luând în considerare multiple solicitări înregistrate de la cetățeni prin intermediul liniei telefonice constituite la Centrul de Apel, informăm despre lansarea răspunsurilor automatizate la întrebările frecvent adresate prin intermediul paginii de Facebook a MAEIE. Invităm publicul să opteze pentru platformele digitale ale ministerului pentru a găsi informația căutată privind restricțiile de călătorie. 

Atenționăm că alertele de călătorie pot suferi modificări, dacă autoritățile statelor străine vizate vor adopta alte decizii. Aceste actualizări sunt publicate în regim operativ de către misiunile diplomatice și oficiile consulare ale Republicii Moldova peste hotare. Informațiile curente se bazează pe cele mai recente date disponibile și sunt colectate din surse naționale autorizate și publice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!