ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Joe Biden acuză rețelele sociale că denigrează vaccinurile și "omoară oameni"

11:58 | 17.07.2021 Categorie: Externe

Washington, 17 iul. /MOLDPRES/. Joe Biden a acuzat vineri marii operatori de rețele sociale că dezinformează despre vaccinuri și astfel "omoară oameni", notează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"Ei omoară oameni. Singura pandemie pe care o avem afectează persoanele care nu sunt vaccinate. Ei omoară oameni", a răspuns el, în timp ce se pregătea să plece cu elicopterul de la Casa Albă, la o întrebare despre mesajul său către grupuri ca Facebook.

Washingtonul şi-a înăsprit semnificativ tonul săptămâna aceasta împotriva marilor grupuri tehnologice, cerându-le să lupte mai mult împotriva falselor informații despre vaccinuri.

Casa Albă depune eforturi pentru a relansa vaccinarea, mai ales în faţa răspândirii foarte rapide a variantei Delta.

Recent, purtătoarea de cuvânt a administrației Biden, Jen Psaki, a vizat în mod special Facebook.

"Există aproximativ 12 persoane care produc 65% din dezinformarea ostilă vaccinurilor pe rețelele sociale. Toate rămân active pe Facebook, în timp ce unele au fost interzise pe alte platforme", a spus ea.

Autorităţile nu a oferit imediat detalii despre cele 12 persoane în cauză, nici despre modalitatea prin care s-a ajuns la concluzia respectivă.

"Facebook trebuie să fie mai rapid în a elimina mesajele periculoase şi încălcând regulile, deoarece mesaje care ignoră regulile lor persistă adeseori zile întregi. Este prea mult. Informațiile se răspândesc foarte repede", a spus Jen Psaki.

Grupul lui Mark Zuckerberg s-a apărat, susținând că a retras deja "peste 18 milioane de exemplare de dezinformare despre COVID-19" şi "a distribuit la mai mult de două miliarde de persoane informații sigure despre COVID-19 şi vaccinuri". 

foto: cnn.com

img21005170

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!