ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 14 mii de oameni s-au vaccinat în acest weekend

08:09 | 19.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Circa 14 mii de oameni s-au imunizat sâmbătă, 17 iulie, în urma mai multor acțiuni de promovare și intensificare a procesului de vaccinare care s-au desfășurat în toată țara, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/, la sfârșitul săptămânii trecute au fost organizate mai multe echipe mobile care au mers din casă în casă pentru a informa cetățenii despre beneficiile vaccinării și pentru a imuniza doritorii de a se proteja de virus. O activitate de acest gen s-a desfășurat la Otaci cu sprijinul rezidenților de la Asociația Studenților și Rezidenților din cadrul USMF și medicilor de familie din Ocnița. Timp de câteva ore, peste 300 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19.

„Mulțumim autorităților publice locale, lucrătorilor medicali și rezidenților pentru eforturile enorme depuse la desfășurarea procesului de vaccinare. În următoarea perioadă, planificăm mobilizarea unui număr cât mai mare de echipe mobile, în special în zonele rurale. Totul pentru a preveni un alt val de îmbolnăviri. Este foarte important sa accelerăm campania de vaccinare, să majorăm gradul de acceptare a vaccinurilor împotriva COVID-19, să realizăm schema completă de imunizare, mai ales că, în prezent, putem profita de o perioada bună din punct de vedere epidemiologic comparativ cu alte țări din lume”, a spus secretarul de stat al MSMPS, Denis Cernelea.

În Republica Moldova, campania de vaccinare împotriva COVID-19 a început la data de 2 martie 2021. Până astăzi, au fost administrate 864.567 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

foto: MSMPS

img21005181

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!