ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Persoanele care vin din Zona roşie, dar sunt vaccinate, nu vor sta în autoizolare

08:47 | 19.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova şi vin din țările clasificate ca zonă roșie vor respecta regimul de autoizolare cu o durată de 14 zile. Persoanele respective vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, precum şi vor semna declarația pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile declarate, conform hotărârii din 17 iulie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), transmite MOLDPRES.

Conform CNESP, se stabilesc excepții pentru anumite categorii de persoane, în cazul în care acestea nu prezintă semne clinice de infecție respiratorie sau stare febrilă. Din acestea fac parte persoanele care deţin un act confirmativ de vaccinare anti-COVID-19, prezentat în una din limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

De asemenea, fac excepție copiii cu vârsta de până la 6 ani; copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al testului PCR COVID-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (transport în comun) sau cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova (transport propriu). Confirmarea trebuie să fie prezentată în una dintre limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă; persoanele care deţin un act confirmativ de prezență a anticorpilor antiCOVID-19, prezentat în una dintre limbile română, engleză, franceza, germană, italiană sau rusă. Actul confirmativ este valabil pe durata a 90 zile de la data efectuării investigației.

Nu vor sta în autoizolare persoanele în tranzit (care nu depășește 24 ore de la momentul înregistrării intrării în Republica Moldova), itinerarul tranzitării fiind stabilit de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.

Persoanele care se află în regim de autoizolare (carantină), indiferent de zona din care au sosit, pot întrerupe acest regim după a 7-a zi dacă efectuează un test PCR COVID-19, iar rezultatul acestuia este negativ, indică Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

foto simbol

img21005186

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!