ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CNESP a dispus instituţiilor de stat şi private să încurajeze vaccinarea angajaţilor

09:11 | 19.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a dispus instituțiilor de diferită formă de proprietate, autorităților publice centrale şi locale, să supravegheze respectarea prevederilor aprobate pe 17 iulie, asigurând toată asistența posibilă pentru sporirea procesului de vaccinare, transmite MOLDPRES.

Potrivit CNESP, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) vor asigura intensificarea măsurilor de control al infecției COVID-19 în piețele agricole, centrele comerciale, zonele de agrement, unitățile HoReCa, întreprinderile de alimentație publică și comerț etc.

La rândul lor, reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vor asigura: intensificarea procesului de vaccinare anti-COVID-19; organizarea activităților de creștere a vigilenței lucrătorilor medicali privind răspândirea noilor tulpini ale virusului Sars-CoV-2 și monitorizarea activă a persoanelor aflate în autoizolare și a contacților; activitatea centrelor de vaccinare din cadrul instituțiilor medico-sanitare în zilele de odihnă, conform programului stabilit.

“Conducătorii instituțiilor, întreprinderilor, organizațiilor, agențiilor și instituțiilor din subordine, indiferent de forma de proprietate, vor asigura un mediu sigur de activitate la locul de muncă, precum și facilitarea și încurajarea activă a personalului din subordine pentru vaccinarea împotriva COVID-19,ca unica măsură de sănătate publică pentru prevenirea și controlul infecției, în scopul atingerii către data de 1 septembrie 2021 a unei rate de vaccinare în rândul angajaților de minimum 70%”, indică CNESP.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne vor asigura: intensificarea măsurilor de prevenire și control al infecției cu COVID-19 la punctele de trecere a frontierei; intensificarea măsurilor de control al infecției COVID-19 conform prevederilor hotărârilor CNESP în spațiile publice închise și deschise, în transportul public, în piețele agricole, centrele comerciale, zonele de agrement etc.; monitorizarea activă a persoanelor plasate în autoizolare, în tratament la domiciliu și a contacților.

În același timp, Comisiile teritoriale extraordinare de sănătate publică vor asigura revizuirea tuturor hotărârilor/dispozițiilor aprobate, aducându-le în concordanță cu hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică a Republicii Moldova.

img21005190

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!