ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei repară șase instituții municipale de învățământ

10:13 | 19.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău a alocat 130 de milioane de lei pentru reparația a șase instituții de învățământ, transmite MOLDPRES.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat astăzi în cadrul ședinței on-line a serviciilor municipale că au fost alocate resurse financiare pentru reparația a șase instituții de învățământ - trei instituții de învățământ din sectorul Botanica, una din sectorul Ciocana și două din sectorul Râșcani. ”Pentru reparația acestor instituții am alocat în acest an 130 de milioane de lei”, a declarat Ceban.

În același timp, oficialul a spus că sunt alocate fonduri pentru redeschiderea a 26 grupe în cadrul instituțiilor de educație timpurie din Chișinău. „Vorbim despre lărgirea capacității în șapte instituții de educație timpurie din sectorul Botanica, cinci grădinițe din sectorul Râșcani, câte una la Buiucani și în Centru – în total 14 instituții. La celelalte 12 grădinițe lucrările se află în stadiul incipient. În sectorul Buiucani vor fi deschise două grădinițe noi, iar în sectorul Râșcani – una”, a specificat Ion Ceban.

De asemenea, edilul a negat informațiile referitoare la o posibilă închidere a Școlii nr. 86 din sectorul Buiucani, afirmând că această instituție va fi reabilitată cu susținerea Primăriei sectorului 6 din București. “Până la toamnă ar trebui să fie gata proiectul de renovare a acestei școli și lansate licitațiile pentru reparația acesteia. Când vor începe lucrările de reparație, cei peste 120 de elevi vor trebui să fie repartizați în alte instituții. Această școală are în acest moment un sold bugetar negativ - fondurile sunt acordate în baza numărului de elevi, capacitatea instituției este de peste 600 elevi, dar în acest moment doar 120 de elevi frecventează această instituție școlară”, a subliniat Ceban.

În anul 2020, Primăria Chișinău a alocat 200 de milioane de lei pentru reparația instituțiilor municipale de învățământ. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!