ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Șoldănești au început lucrările de eficientizare energetică a unui liceu

10:54 | 19.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 19 iul. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a lansat proiectul „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești", finanțat de Uniunea Europeană. La începutul lunii curente, a fost semnat contractul de antrepriză, care constituie circa 44 de milioane de lei /peste două mln de euro/, cu durata de executare a lucrărilor contractate de 12 luni, transmite MOLDPRES.

Reprezentantul antreprenorului a dat asigurări că în perioada imediat următoare vor fi inițiate lucrările propriu-zise de eficientizare energetică a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici". „În urma implementării acestei măsuri investiționale, 71 de angajați și 559 de elevi ai liceului vor beneficia de condiții mai bune de muncă și studii, consumul anual normat de energie în liceu va fi redus cu 970 MWh, iar emisiile anuale normate de CO2 reduse cu două sute de tone”, indică ADR Centru.

Măsura investițională „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Alexei Mateevici" din oraşul Șoldănești" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

foto: ADR Centru

img21005196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!