ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liderul PACE a fost anunțat în căutare

10:45 | 20.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Procuratura raionului Sângerei a decis astăzi disjungerea și trimiterea în judecată a cauzei penale în care patru membri ai partidului PACE sunt acuzați de ”huliganism”. De asemenea, urmare a eschivării președintelui PACE, Gheorghe Cavcaliuc, de la organul de urmărire penală, procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, după refuzul repetat al lui Cavcaliuc de a se prezenta benevol la o citare legală, vineri, prin ordonanța procurorilor din Procuratura raionului Sângerei, a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii.

Potrivit materialelor cauzei, pe 9 iulie curent, președintele PACE a părăsit teritoriul Republicii Moldova, eschivându-se de la organul de urmărire penală, motiv pentru care procurorii au dispus anunțarea acestuia în căutare.

El este acuzat de ”huliganism comis de două sau mai multe persoane” și ”chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii. Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de 5 ani.

La 6 aprilie curent, mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare.

foto: PG

img21005222

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!