ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională va confirma vineri rezultatele scrutinului legislativ anticipat

11:08 | 20.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a anunțat că va examina vineri, 23 iulie, cu începere de la ora 10:00, solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind confirmarea alegerilor parlamentare anticipate și validarea mandatelor deputaților aleși, informează MOLDPRES.

CEC a transmis ieri, 19 iulie, Curții Constituționale rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Potrivit legislației, forul constituțional are la dispoziție cinci zile pentru examinarea deciziilor autorității electorale centrale.

După validarea alegerilor de către Curtea Constituțională, Președintele Republicii Moldova va convoca noul Parlament în prima sa ședință.

Trei formațiuni politice au trecut pragul electoral și vor intra în viitorul Parlament. Astfel, PAS va avea în viitorul Legislativ 63 de deputați din totalul de 101. Socialiștii și comuniștii vor avea 32 de parlamentari, iar Partidul Șor - 6. 

PAS, care va deține majoritatea în viitorul Parlament, a anunțat că intenționează să formeze un nou Guvern în cel mai scurt timp.

img21005224

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!