ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată sesiunea suplimentară de Bacalaureat

11:38 | 20.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. În ţară a început sesiunea suplimentară a examenelor de bacalaureat, prima probă desfășurându-se ieri, la disciplina Limba și literatura română (alolingvi). Examenul a fost susținut de 214 absolvenți ai programei de liceu în clasele/instituțiile de învățământ cu predare în limbile minorităților naționale, în cadrul celor 14 centre de bacalaureat, instituite pentru desfășurarea sesiunii suplimentare, transmite MOLDPRES.

Astăzi, are loc proba de examen la limba de instruire, la care participă 545 de candidați. „În cadrul probei la limba străină, la data de 21 iulie, vor participa 1 138 de candidați. La cea de-a patra probă de examen, stabilită pentru data de 22 iulie, vor participa 2 032 de candidați, care vor scrie examenul la disciplina de profil. La data de 23 iulie se va desfășura proba de examen la alegere, în cadrul căreia vor participa 261 de candidați, indică Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Ultima probă de Bacalaureat din sesiunea suplimentară, va avea loc în data de 26 iulie. În această zi, trei candidați vor susține proba de examen la limba maternă.

Testele de examen vor fi verificate în perioada 20-26 iulie, iar rezultatele vor fi afișate în Centrele de Bacalaureat la 28 iulie. Candidații la examenul de bacalaureat vor avea la dispoziție 48 de ore pentru depunerea contestațiilor – în zilele de 28-29 iulie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe data de 2 august.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!