ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța în ultima săptămână

14:17 | 20.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. În perioada 12-18 iulie, la Departamentul Dispecerizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 14 447 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului, cele mai frecvente solicitări au fost urgențele cardiovasculare – 2 153, urmate de cele respiratorii – 2 127 solicitări. Urgențele neurologice au constituit 1 961 cazuri și cele traumatologice – 1 706 cazuri.

La Serviciul de urgență au mai apelat 176 pacienți cu urgențe generate de agenții fizici, chimici și de mediu, dintre care 18 persoane care au suportat insolații, două cu sincope cauzate de temperaturile înalte și trei persoane cu submersie.

O intervenție cu succes s-a produs la data de 16 iulie. Un bărbat de 28 de ani din raionul Soroca a fost salvat de la înec de membrii echipei PAMU Vărăncău. Intervenția ambulanței a fost solicitată la ora 17:16 de un trecător. Echipa de asistență medicală urgentă a intervenit în 5 minute și a depistat pacientul cu submersie în stare inconștientă, cu insuficiență respiratorie de gr. III. În urma acordării primului ajutor medical la etapa de prespital, pacientul a fost transportat la Spitalul Raional Soroca.

foto: ambulanta.md

img21005230

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!