ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSP a primit echipament nou donat de OMS

10:35 | 21.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. Depozitul Național de Vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/ a fost dotat cu un stivuitor electric performant, achiziționat cu suportul Organizației Mondiale a Sănătății și Uniunii Europene, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor ANSP, angajații depozitului aproape zilnic recepționează și distribuie vaccinuri, consumabile, echipamente, materiale informative și alte bunuri. Mii de doze de vaccinuri din cadrul Programului național de imunizări și a Planului național de vaccinare împotriva COVID-19 sunt recepționate și descărcate, iar ulterior - încărcate și transportate către depozitele de regionale și centrele de vaccinare.

Noul stivuitor va economisi din timp și va contribui la operativitatea procesului de descărcare/încărcare și îmbunătățirea procesului de distribuție a vaccinurilor și consumabilelor. Până astăzi, depozitul nu a dispus de un echipament tehnic performant pentru descărcare și încărcare automată.

Conform datelor oferite de MSMPS, până în prezent Republica Moldova a recepționat 1.248.090 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!