ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mult de jumătate din cei 101 deputați aleși la 11 iulie, se află la primul mandat

08:57 | 22.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Mai mult de jumătate din cei 101 deputați aleși la scrutinul legislativ din 11 iulie curent ar urma să fie la primul mandat de parlamentar. Secretariatul Legislativului a anunțat că a pus la dispoziția acestora mai multe instrumente de inițiere în activitatea parlamentară, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, în ședința de constituire tuturor deputaților le vor fi distribuite kituri cu informații și date de contact ale subdiviziunilor distincte ale Secretariatului Parlamentului, menite să le faciliteze lansarea în activitatea de deputat.

Autorizându-se în sistemul informațional intern (Intranet), parlamentarii se vor informa asupra structurii și atribuțiilor instituției legislative, organizării și funcționării Secretariatului Parlamentului. De asemenea, pe Intranet toți deputații vor putea accesa acte legislative, baze de date, informații de contact, regulamente și registre.

Totodată, informațiile se referă și la unele aspecte tehnice, precum regulamentul de utilizare a sălilor de ședințe, prezența deputaților în Parlament, accesul la parcarea instituției și altele.

În clădirea Parlamentului sunt deja asigurate condiții necesare pentru ca toți deputații și funcționarii din  Secretariatul Parlamentului să poată avea acces la internet cu viteză înaltă. Sunt instalate aproape 50 de puncte de amplificare a semnalului Wireless, care acoperă în jur de 90 la sută din clădirea Legislativului. Birourile deputaților vor fi dotate cu tehnica de calcul necesară, sistem de IP-telefonie, iar în toată clădirea instituției parlamentare este disponibil sistemul de Print Management – gestionare eficientă și rațională a tipăririi documentelor.

foto: Parlament

img21005275

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!