ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele american îl va primi pe cel ucrainean la Casa Albă luna viitoare

09:25 | 22.07.2021 Categorie: Externe

Washington, 22 iul. /MOLDPRES/. Preşedintele american Joe Biden intenţionează să reafirme sprijinul 'inflexibil' al Washigtonului faţă de Kiev, prin primirea omologului său ucrainean Volodimir Zelenski la 30 august la Casa Albă, a anunţat miercuri executivul într-un comunicat, potrivit AFP, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

"Această vizită va fi ocazia de a reafirma sprijinul necondiţionat al SUA faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în faţa actualei agresiuni desfăşurate de Rusia în Crimeea şi în regiunea Donbas", a precizat Casa Albă.

Ucraina este în dispută cu Rusia de la sosirea la putere a pro-occidentalilor la Kiev în 2014, urmată de anexarea peninsulei Crimeea de către Moscova şi de un război în Est cu separatişti proruşi.

Biden i-a transmis la început de iunie invitaţia sa lui Zelenski.

Preşedintele american "este nerăbdător să îl primească la Casa Alba în această vară", a declarat consilierul său de securitate naţională, Jake Sullivan.

Preşedintele Zelenski a răspuns că este încântat de această viitoare întâlnire care va permite, în opinia sa, "să se discute mijloacele de a extinde cooperarea strategică între Ucraina şi SUA".

La mijlocul lunii iunie, Volodimir Zelenski şi-a exprimat totuşi regretul că Joe Biden s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin înaintea sa. Summitul dintre Biden şi Putin a avut loc la 16 iunie la Geneva.

foto: rbc.ru

img21005277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!