ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un medic din Comrat a fost condamnat pentru malpraxis

09:59 | 22.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Un medic terapeut de la Spitalul raional Comrat a fost condamnat la doi ani închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea din neglijență a regulilor şi metodelor de acordare a asistenței medicale, soldată cu decesul unui copil. De asemenea, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcții în domeniul medicinii timp de 3 ani, comunică MOLDPRES.

Procuratura UTA Găgăuzia, oficiul Comrat, a demonstrat prin probe că în iunie 2018, în calitate de medic de gardă, bărbatul nu a asigurat examinarea corespunzătoare și a refuzat spitalizarea unui copil de 5 luni care fusese transportat cu o infecție respiratorie virală acută. În consecință, băiețelul a decedat.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală, iar procurorii au dispus efectuarea mai multor expertize medico-legale, care au evidenţiat culpa medicului, concluzionând că moartea micuțului ar fi putut fi evitată în cazul în care acesta ar fi primit tratament imediat. Fiind audiat, medicul, în vârstă de 45 de ani nu şi-a recunoscut vina.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată în modul stabilit de lege.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!