ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O fabrică de confecţii din Tiraspol se dezvoltă cu susţinerea Suediei şi PNUD

10:33 | 22.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. O companie de textile din Tiraspol a întreprins mai multe acțiuni inovative pentru a dezvolta afacerea și a păstra locurile de muncă în criza pandemică, iar pentru aceasta a apelat la asistența Suediei și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Prin intermediul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului ” (AdTrade), întreprinderea a fost ajutată să identifice noi piețe de export și parteneri de afaceri, transmite MOLDPRES. 

„În pofida unor rezultate notabile ale companiei, de unii singuri nu am fi reușit să facem față noilor realități. Datorită ajutorului oferit, am efectuat o analiză a potențialului nostru de export și o cercetare amplă a unei piețe promițătoare pentru noi, cea din Azerbaidjan. Cu o parte din potențialii clienți, identificați cu ajutorul proiectului, deja suntem în proces de negociere”, a afirmat directorul companiei, Boris Chiciuc.

Tot cu susținerea PNUD și a Suediei, întreprinderea trece printr-un proces de certificare conform sistemului de management al calității, ceea ce îi va spori succesul antreprenorial și profitul companiei.

De asemenea, cu suportul Suediei și PNUD, întreprinderea va beneficia de servicii de creare a unui magazin online pentru a pătrunde pe piața UE, care va fi dotat cu noi funcționalități și va deveni un instrument de lucru cu toată baza de clienți a companiei și un instrument eficient de promovare pe piața externă.

Fabrica din orașul Tiraspol este una din cele peste 600 de companii de pe ambele maluri ale Nistrului, care în ultimii doi ani au beneficiat de asistența proiectului AdTrade, oferită cu sprijinul financiar al Suediei. Dintre acestea, 26 de companii exportatoare și-au îmbunătățit competitivitatea prin adoptarea inovațiilor tehnologice și sporirea capacităților pentru extinderea tranzacțiilor în străinătate. Ajutorul oferit de PNUD și partenerii de dezvoltare, așa cum este Suedia, constituie un răspuns la necesitățile de recuperare identificate în urma unei evaluări efectuate de PNUD în rândul întreprinderilor mici, micro și mijlocii (ÎMMM-uri) de pe ambele maluri ale Nistrului.

În următorii doi ani, PNUD, cu asistența financiară a Suediei și Marii Britanii, va continua să sprijine ÎMMM-urile de pe ambele maluri ale Nistrului prin intermediul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade), în vederea dezvoltării capacităților lor de export și facilitării comerțului pe piețele europene. Suportul oferit va contribui, de asemenea, la abilitarea economică a femeilor și reducerea inegalităților prin încurajarea unei participări mai mari a femeilor și a grupurilor social vulnerabile.

foto: PNUD

img21005281

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!