ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădina Botanică va fi asigurată cu agent termic centralizat

11:10 | 22.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Instituția Publică Grădina Botanică Națională (Institut) va beneficia de servicii de termoficare centralizate prestate de Termoelectrica SA, după o pauză de 20 de ani. Pentru aceasta, astăzi a fost încheiat un contract de parteneriat privind reconectarea complexului de sere și a blocului de laboratoare la servicii centralizate de încălzire și preparare a apei calde menajere, transmite MOLDPRES.

„Termoelectrica va pune la dispoziția Grădinii Botanice servicii de termoficare de calitate înaltă, care să contribuie la păstrarea și cultivarea colecțiilor de plante valoroase pe care le deține instituția, precum și la asigurarea confortului pentru angajați, în perioada rece a anului”, a menționat directorul comercial al Termoelectrica SA Victor Puiu.

 „Datorită colaborării cu Termoelectrica vom reuși să creăm condițiile necesare pentru dezvoltarea și mărirea colecției noastre de plante tropicale și subtropicale, care este în prezent formată din peste trei mii de taxoni”, a subliniat, la rândul său, directorul Grădinii Botanice, Ion Roşca.

În urma acestui parteneriat, Termoelectrica își asumă investițiile ce țin de proiectarea și instalarea unui Punct Termic Individual (PTI) și a rețelelor termice exterioare, lucrări ce urmează să fie executate până la 1 decembrie. De cealaltă parte, Grădina Botanică va asigura funcționarea fiabilă a sistemului intern de distribuție a energiei termice și a apei calde.

Până în prezent, instituția beneficia de încălzire și apă caldă de la două cazane pe gaze naturale proprii, nefiabile din punct de vedere tehnic și costisitoare la întreținere.

Datorită racordării la sistemul centralizat de termoficare, mentenanța PTI-ului va fi asigurată non-stop și gratuit de echipa Termoelectrica. Totodată, noua metodă de încălzire, pe lângă faptul că va oferi independență totală în consum, este mai prietenoasă cu mediul, întrucât se exclude factorul de poluare prin arderea gazelor naturale la locul de consum, cum e în cazul sistemelor individuale de încălzire.

foto: Termoelectrica SA

img21005285

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!