ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În orașul Zhenzhou din China au avut loc inundații masive

11:32 | 22.07.2021 Categorie: Externe

Beijing, 22 iul. /MOLDPRES/. Oraşul Zhengzhou, reşedinţa provinciei Henan, a fost grav lovit de inundaţii în urma ploilor torenţiale. Ministerul Managementului Situațiilor de Urgenţă a dislocat în zona calamitată 1.800 de pompieri din provinciile Hebei, Shanxi, Jiangsu, Anhui, Jiangxi, Shandong şi Hubei. De asemenea, au fost trimise 250 de bărci de salvare, șapte autospeciale de evacuare a apei, 11 sisteme de alimentare cu apa potabilă şi alte peste 18.500 de echipamente de salvare, relatează MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Peste 73.000 de oameni au fost evacuați din orașul Anyang, la granița provinciei Henan cu Hebei, după ce vremea rea a continuat să facă ravagii – a plouat abundent, iar șapte rezervoare medii din orașul Xinxiang s-au revărsat, afectând sate și orașe mici din apropiere.

Până miercuri seară, peste 470.000 de persoane fuseseră afectate de ploaia abundentă din Xinxiang, conform Xinhua. În provincia vecină, Hebei, doi oameni au fost uciși de o tornadă care a lovit orașul Baoding.

De luni seară, departamentele meteorologice din China au trimis 120 de milioane de mesaje text de avertizare pe telefoane mobile, prevenindu-i pe oameni de furtuni și de ploi torențiale.

foto: m.digi24.ro

img21005287

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!