ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi din capitală și-a înnoit parcul de utilaje

13:33 | 22.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 iul. /MOLDPRES/. Municipalitate Chișinău a anunța că a înnoit, parțial, parcul de utilaje al ÎM „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, transmite MOLDPRES.

Potrivit unui anunț al primăriei, parcul de utilaje al întreprinderii municipale a fost completat cu două minitractoare multifuncționale și un set de zece aspiratoare necesare pentru măturarea străzilor, două tractoare moderne de cosit iarba, un microbuz, o furgonetă basculantă, o autobasculantă cu laturi înalte și vehicul cu cabină dublă.

Tractoarele și setul de agregate vor permite realizarea lucrărilor de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din capitală, salubrizarea aleilor de deșeuri vegetale, excavarea solului nefertil sau așternerea solului fertil în mod mecanizat. Tehnica respectivă poate fi utilizată atât în perioada caldă a anului, cât și în cea rece. Pentru perioada de iarnă sunt prevăzute lucrări ca: împrăștierea soluției antiderapante, înlăturarea zăpezii de pe alei etc.

Echipamentul tehnic a fost procurat din sursele alocate de Primăria Chișinău. În 2020, primăria a cumpărat și distribuit în sectoarele municipiului alte 5 sărărițe, 5 aspiratoare atașabile la tractoare pentru efectuarea salubrizării mecanizate, 5 remorci pentru tractoare, o autospecială pentru deservirea veceurilor mobile și o autospecială pentru containere.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!