ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Carabinierul care a împușcat un tânăr la Elizaveta rămâne în arest

09:02 | 23.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Carabinierul care a împușcat un tânăr la Elizaveta rămâne în arest, după ce Procuratura municipiului Bălți i-a demonstrat vina pentru un alt capăt de acuzare, acesta fiind condamnat la 5 luni de închisoare pentru amenințarea cu omor a unei persoane, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, ieri s-a scurs termenul legal de aflare a inculpatului sub strajă, iar începând de astăzi, acesta revine în custodia statului pentru următoarele 5 luni, timp în care magistrații urmează să se pronunțe pe primul capăt de acuzare – omor intenționat.

La finele săptămânii trecute, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a intentat și a înaintat Consiliului Superior al Magistraturii proceduri disciplinare în privința a opt judecători care au examinat dosarul de învinuire a carabinierului. Concomitent, legalitatea acțiunilor procurorilor care susțin acuzarea în acest dosar la fel urmează să fie verificată prin prisma procedurilor disciplinare demarate de Procuratura Generală.

Acțiunile survin după ce Procuratura Generală s-a autosesizat ca urmare a erorilor procedurale admise atât de judecătorii implicați în examinarea judiciară a cauzei, cât și de procurori, urmând a fi stabilit gradul de responsabilitate al fiecăruia.

Chiar dacă la finele anului trecut inculpatul a fost condamnat la 17 ani de închisoare, acesta urma să fie eliberat acum din custodia organelor de drept, întrucât a expirat termenul legal de menținere a inculpatului în stare de arest preventiv.

Incidentul s-a produs pe 13 ianuarie 2020, când un tânăr de 23 de ani din satul Elizaveta, municipiul Bălți, a fost împușcat mortal într-o încăierare de către un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!