ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Xi Jinping este în Tibet, prima vizită a unui preşedinte chinez în ultimii 31 de ani

09:39 | 23.07.2021 Categorie: Externe

Beijing, 23 iul. /MOLDPRES/. Xi Jinping se află în prezent într-o vizită în Tibet, prima vizită efectuată de un preşedinte chinez pe "Acoperişul Lumii" în ultimii 31 de ani, a informat presa oficială chineză, relatează AFP, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Liderul de la Beijing a sosit miercuri în localitatea Nyingchi, din sud-estul regiunii autonome, a anunţat vineri agenţia Xinhua după 48 de ore.

Semn al sensibilităţii politice a regiunii, doar un preşedinte chinez în exerciţiu a mers în vizită în Tibet de la fondarea Republicii Populare Chineze în 1949: Jiang Zemin, în iulie 1990.

Înainte de a deveni preşedinte, Xi Jinping a mers şi el în Tibet. Acest lucru s-a întâmplat în iulie 2011. Xi Jinping era atunci vicepreşedinte al Chinei.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea naţională, Xi Jinping a salutat la coborârea din avion o mulţime îmbrăcată în costume tradiţionale, fluturând drapelul Chinei.

Xi Jinping a luat joi un tren cu destinaţia Lhasa, capitala tibetană.

foto: timesofindia.indiatimes.com

img21005308

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!