ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate prestațiile sociale pentru luna iulie au fost achitate, anunță CNAS

09:40 | 23.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Casa Naţională de Asigurări Sociale /CNAS/ a anunțat astăzi că a fost finanțată a doua tranșă a indemnizațiilor pentru incapacitate temporară de muncă, în valoare de 30,8 mln de lei. Astfel, operațiunile de finanțare a prestațiilor de asigurări sociale pentru luna curentă au fost finalizate, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNAS, suma totală transferată pentru toate prestațiile sociale, pentru luna iulie este de 2079,21 mln de lei. Pe parcursul lunii au fost transferate mijloace bănești pentru toate tipurile de pensii, suport financiar, indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă, alocații, indemnizații adresate familiilor cu copii, indemnizații de maternitate, compensații, ajutorul de şomaj, ajutorul social și ajutorul de deces.

Pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția la care a fost deschis contul bancar. Dacă beneficiarul nu este deţinător de card bancar, banii pot fi ridicaţi în orice oficiu poştal, indiferent de locul înregistrării la domiciliu.

foto: CNAS

img21005309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!