ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial a publicat hotărârea ce prevede reorganizarea ANSA

09:49 | 23.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi reorganizată, conform unei decizii de Guvern, care a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 23 iulie. Modificările prevăd angajarea a peste două sute de medici şi felceri veterinari în raioanele ţării, transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede crearea unui cadru ce va reglementa într-o formulă nouă organizarea şi funcţionarea Agenției Naționale pentru Siguranța  Alimentelor, „accesibil şi eficient, contribuind la realizarea conformă a misiunii, domeniilor de activitate şi sarcinilor cu care este învestită Agenția, precum și a celor sarcini care urmează a fi delegate adițional”.

„Proiectul de modificare propune, în principal, angajarea la nivel teritorial a 202 medici veterinari și felceri veterinari care urmează a fi responsabili pentru executarea măsurilor sanitar-veterinare, prevăzute conform programului acțiunilor strategice de supraveghere, profilaxie și combatere a bolilor animale”, conform documentului. 

Modificările propuse vor asigura fortificarea efectuării controlului de stat, specific produselor alimentare de origine animală și vegetală în scopul ocrotirii sănătății omului, protecției intereselor consumatorilor în ceea ce privește produsele alimentare și promovării unor practici echitabile în comerțul cu produse alimentare.

Sursă: monitorul.gov.md

img21005311

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!