ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un deținut din Penitenciarul nr. 13 din Chișinău este suspectat de șantaj

10:15 | 23.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Ofițerii de investigații, în comun cu procurorii, au anunțat astăzi că au deconspirat activitatea unui grup infracțional, dirijat de un deținut al Penitenciarului nr.13 din Chișinău, care, din detenție ar fi șantajat un bărbat din Bălți, de la care a pretins suma de 10 mii de euro, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, deținutul suspectat de șantaj are 38 ani și este originar din Azerbaidjan. Acesta pe parcursul ultimelor șapte luni se află în Penitenciarul nr.13 pentru comiterea unui omor. În momentul în care el a aflat despre poziția pro-acuzare a unui martor pe dosarul în care este învinuit, deținând ilegal în penitenciar un telefon mobil, acesta a cerut unui amic din Azerbaidjan să se deplaseze în Moldova și să estorcheze prin șantaj, cu titlu de recompensă pentru detenția sa 10 mii de euro.

Executorul actului de șantaj, un bărbat cu vârsta de 33 ani, sosit recent în Moldova, a fost reținut chiar în momentul primirii ultimei tranșe financiare în sumă de 60 mii de lei.

În cadrul operațiunii de reținere și imediat după au fost efectuate șapte percheziții (în automobil, domiciliu, celula din penitenciar și corporale ale suspecților). Ca urmare, au fost depistați și ridicați 60 mii de lei, telefoane mobile, inclusiv unul din celula deținutului.

Potrivit legii, șantajul comis de un grup criminal organizat se pedepsește cu închisoare pentru un termen de la 7 la 10 ani și cu amendă de la 92.500 până la 117.500 de lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!