ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare

10:50 | 23.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a confirmat rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și a validat mandatele de deputat, transmite MOLDPRES.

Judecătorii constituționali au examinat astăzi solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind confirmarea alegerilor din 11 iulie și validarea mandatelor deputaților aleși. Administrația electorală centrală a făcut luni, 19 iulie, totalizările alegerilor parlamentare din 11 iulie și a transmis către Curtea Constituțională rezultatele alegerilor.    

Potrivit voturilor valabil exprimate obținute de concurenții electorali la scrutin și, reieșind din prevederile legislației electorale, au trecut pragul minim de reprezentare trei concurenți electorali - Partidul Acțiune și Solidaritate, care a obținut 63 de mandate, Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor - cu 32 de mandate și Partidul Politic „Șor”, care a obținut șase mandate în viitorul Parlament.

După validarea alegerilor, președintele Maia Sandu urmează să convoace în 30 de zile prima ședință a Legislativului nou ales.

img21005318

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!