ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile de profil au efectuat un recensământ al transportului auto la un nod rutier de lângă capitală

11:27 | 23.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), în comun cu companii de proiectare, a desfășurat recensământul transportului auto, care traversează nodul rutier dintre drumurile M1 Frontiera cu România – Leuşeni – Chişinău – Dubăsari – frontiera cu Ucraina, M5 Frontiera cu Ucraina – Criva – Bălți – Chişinău – Tiraspol – frontiera cu Ucraina şi R6 Chişinău – Orhei – Bălți. Rezultatele stabilesc o medie zilnică a intensității traficului de 76 797 de vehicule, pe segmentele de drum ale nodului rutier la intersecția drumurilor M1, M5 și R6, transmite MOLDPRES.

Potrivit ASD, traficul rutier va crește la 182 005 vehicule pe zi către anul 2043. “Conform datelor statistice obținute, dimensionarea drumului recomandat, reieșind din traficul de perspectivă, prevede dublarea numărului benzilor de circulație de la două la patru benzi și câte o bandă de accelerare – decelerare pe sens, pentru segmentul drumului M1 situat sub podul de pe drumul M5 și a sectorului situat sub podul amplasat pe drumul R6. De asemenea, dublarea benzilor de la patru la opt și câte o bandă de accelerare – decelerare pe sens, pentru segmentul drumului R6, în regiunea podului de încrucișare”, indică instituția.

Studiul, elaborat în baza datelor obținute în cadrul recensământului, stabilește căile de dezvoltare și modernizare a nodului rutier, pentru fluidizarea traficului în regiune și sporirea capacității de traversare a podurilor de către unitățile de transport.

foto: ASD

img21005321

img21005321

img21005321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!