ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România va acorda 300 mii de euro pentru susținerea societății civile din Republica Moldova

12:06 | 23.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Autoritățile române au decis să acorde 300 de mii de euro pentru susținerea societății civile și a presei libere din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul de Externe de la București, Bogdan Aurescu, după întrevederea cu șeful statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, banii sunt parte a unei noi contribuții voluntare din partea României, prin intermediul European Endowment for Democracy (EED) în scopul implementării de proiecte pentru susținerea societății civile și a presei independente din Moldova. Aceasta vine în continuarea contribuției voluntare similare de 250 de mii de euro, acordate anul trecut în luna noiembrie.

„Mă bucur că sunt primul oficial din UE care vine la Chișinău după rezultatul istoric al alegerilor din 11 iulie. Cetățenii au arătat maturitate democratică și faptul că își doresc instituții puternice, că susțin reformele care sunt promovate de Maia Sandu. Ne bucură să vedem că opțiunea cetățenilor este pentru UE și avem încredere în programul de reforme inițiat. Vom fi alături și în continuare de Maia Sandu și de Guvernul care își va începe activitatea”, a conchis Aurescu.

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, se află azi într-o vizită oficială la Chișinău. Oficialul de la București va participa la ceremonia de donare din partea României a unui lot de peste 100.000 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

img21005322

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!