ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl şi copiii lor vor primi bilete la sanatoriu

12:21 | 23.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Participanții la lichidarea consecințelor catastrofei de la Cernobîl şi copiii lor au dreptul de a fi asigurați anual, peste rând, cu bilete gratuite la instituțiile balneosanatoriale aflate pe teritoriul Republicii Moldova, precum şi la sanatoriile amplasate pe teritoriul Ucrainei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNAS, biletele gratuite sunt acordate pentru instituțiile balneosanatoriale: „Moldova" (Truscaveţ), „Sănătatea", „Serghei Lazo" şi „Zolotaia Niva" (Sergheevca).

În cazul în care nu este posibilă procurarea şi acordarea biletului de tratament gratuit conform profilului instituției balneosanatoriale recomandate sau în cazul în care există contraindicații medicale privind tratamentul balneosanatorial, conform concluziei medicale eliberate în baza înscrierilor din Fişa medicală a bolnavului de ambulatoriu sau din Carnetul de dezvoltare a copilului, persoanele au dreptul la o compensație bănească în mărimea costului mediu al unui bilet, începând cu trimestrul II al anului curent.

Costul mediu al unui bilet pentru maturi în anul 2021 constituie 7 115,00 lei; pentru copiii cu vârsta de la 14 până la 18 ani - 6 572,00 lei; pentru copiii cu vârsta de la 7 până la 14 ani - 5 437,00 lei şi pentru copiii cu vârsta de la 4 până la 7 ani - 3 942,00 lei.

foto: CNAS

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!