ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Electorale Centrale

12:55 | 23.07.2021 Categorie: Comunicate

Au fost confirmate rezultatele alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 și validate mandatele deputaților aleși

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională a confirmat legalitatea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Decizia a fost luată astăzi, 23 iulie curent, în cadrul ședinței Înaltei Curți, urmare examinării cererii depuse de Comisia Electorală Centrală. La ședință au fost prezenți Dr. Dorin Cimil, Președintele CEC și Vladimir Șarban, Vicepreședintele CEC.

În acest context, Curtea a validat mandatele deputaților aleși:

- din partea Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate" – 63 de mandate;

- din partea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor – 32 de mandate;

- din partea Partidul Politic „Șor" – 6 mandate.

Totodată, Curtea a confirmat și listele candidaților supleanți.

În conformitate cu prevederile legale, CEC urmează să elibereze legitimaţii deputaţilor aleşi. Totodată, Parlamentul nou-ales urmează să se întrunească în şedinţa de constituire, la convocarea Preşedintelui Republicii Moldova, în cel mult 30 de zile de la alegeri.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!