ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au început Jocurile Olimpice de vară

14:06 | 23.07.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, ediția 2020, au fost în mod oficial deschise, transmite MOLDPRES.

Sportivii Dan Olaru și Alexandra Mîrca au purtat drapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere. Delegația țării noastre este compusă din 47 membri: 20 de sportivi, 17 antrenori și conducători de echipe, trei persoane oficiale, trei medici și masori și patru reprezentanți ai presei, care vor reflecta toate evenimentele de la Tokyo.

La festivitatea de deschidere în arena olimpică, în afara celor aproximativ 10.000 de sportivi, au asistat doar peste 900 de persoane. Asistența a fost formată din oficiali, jurnalişti, artişti şi sportivi.

Primii dintre sportivii moldoveni care vor intra în concurs sunt arcașii Alexandra Mârca și Dan Olaru (23 și 24 iulie), înotătoarea Tatiana Salcuțan (25 iulie) și Anna Dulce în proba de tir (25 iulie), judocanii Denis Vieru categoria 66kg (25 iulie), fiind urmat de Victor Sterpu (26 iulie).

 

img21005332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!