ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu

14:15 | 23.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, împreună cu o delegație a Ministerului de Externe de la București, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

„Am discutat despre relansarea dialogului la nivel guvernamental, după instalarea noului guvern la Chișinău, dar și despre reluarea și adaptarea programelor bilaterale de dezvoltare economică, infrastructură, mediu sau din domeniul social, pornind de la contextul actual din Republica Moldova și de la programul ambițios de transformare a societății”, a anunțat președinta țării.

Șefa statului a apreciat deschiderea autorităților de la București pentru a aprofunda și a consolida relația cu țara noastră, menționând că avem acum o cooperare foarte bună între Republica Moldova și România. „Astfel, putem construi un parteneriat puternic și reciproc avantajos, bazat pe un dialog sincer între țările noastre, parteneriat care va oferi soluții reale pentru problemele cetățenilor noștri, va crea oportunități de dezvoltare și ne va apropia și mai mult”, a punctat Maia Sandu.

În cadrul discuțiilor, președintele Republicii Moldova i-a mulțumit ministrului Afacerilor Externe de la București pentru sprijinul substanțial din partea României în combaterea pandemiei de COVID-19, în special pentru donațiile semnificative de vaccin. Astăzi, Republica Moldova a recepționat un nou lot de peste 100 de mii de doze de vaccin Pfizer-BioNTech, oferit de România, care devine astfel cel mai mare donator individual de vaccin pentru țara noastră.

foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!