ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru persoane vor ajunge pe banca acuzaților pentru escrocherii de peste 6 milioane de lei

14:17 | 23.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Patru persoane vor fi trimise pe banca acuzaților într-un dosar de escrocherie în valoare de peste 6,7 milioane lei cu produse agricole, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS),  cei patru făceau parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în comiterea escrocheriilor cu produse agricole de la 33 de producători din țară.

Membrii grupului, preluând activitatea unei companii cu istoric economic pozitiv, contractau fictiv producătorii agricoli, pe care îi induceau în eroare prin prezentarea ca adevărate a faptelor mincinoase și le promiteau achitarea pentru marfa preluată după vânzare, fapt care însă nu se producea. Acțiunile criminale au avut loc în perioada anilor 2019-2020.

Urmărirea penală a fost începută în toamna anului 2020. În rezultatul a 17 percheziții, au fost ridicate documente, înscrisuri, suporturi electronice, telefoane, ștampile, acte false și au fost reținute șapte persoane. Stabilindu-se că trei din aceste persoane aveau rol doar de execuție exprimat prin purtarea convorbirilor telefonice, fără a cunoaște scopul angajatorilor de comitere a unor infracțiuni, acestea au fost eliberate.

În cadrul urmăririi penale, au fost puse sub sechestru bunuri în valoare totală de aproximativ un milion de lei. Recent, urmărirea penală a fost terminată și dosarul a fost expediat în instanța de judecată.

Potrivit legii, dacă vor fi găsiți vinovați, cei patru riscă închisoare pentru un termen de la 7 la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!