ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gimnaziul din Feștelița, Ștefan Vodă, a fost renovat cu susținerea USAID

15:33 | 23.07.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. Gimnaziul ”Vasile Moga” din satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, a renovat sălile de sport şi festivități datorită susținerii Misiunii Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Moldova. Școala nu a mai fost reparată în ultimii 50 de ani, transmite MOLDPRES.

”Acest proiect este un exemplu excelent de parteneriat dintre autoritatea locală și cetățeni, precum și o dovadă puternică de colaborare, care va permite atât copiilor, cât și profesorilor să beneficieze de condiții mai bune în incinta școlii”, a menționat la evenimentul de inaugurare a sălilor renovate Scott Hocklander, șeful Misiunii USAID în Moldova.

Noua sală de sport dispune de vestiare spațioase și de grupuri sanitare noi. La fel, în sala de sport a fost instalată o pardoseală rezistentă, care oferă confort și siguranță elevilor.

”Cu suportul primăriei și a Programului Comunitatea Mea, precum și cu susținerea nemijlocită a cetățenilor, care s-au implicat în realizarea acestui proiect de la etapa de selectare a ideii și până la cea de monitorizare a lucrărilor de reparații, localitatea Feștelița se poate mândri cu o școală modernă, dotată cu cele necesare pentru a stimula procesul educativ și oferi copiilor un viitor mai bun”, a menționat Daniel Șerban, directorul Programului Comunitatea Mea.

În gimnaziu au fost schimbate toate ușile interne, iar din contribuția locală a fost termoizolată fațada clădirii școlii și a fost schimbat sistemul de încălzire a apei. Peste 200 de elevi  și profesori vor beneficia de condiții mai bune de învățare. Proiectul a avut un buget de 2,5 milioane de lei.

Comunitatea Mea este un program finanțat de Guvernul Statelor Unite/USAID și implementat de IREX, care are scopul de a susține 77 de primării din țară să asigure o guvernare mai eficientă, transparentă și responsabilă față de cetățeni. Primăriile partenere beneficiază de instruiri și asistență tehnică pentru a putea îmbunătăți serviciile publice, implica activ cetățenii în guvernarea locală și implementează instrumente de creștere ale veniturilor locale. Totodată, primăriile beneficiază de granturi în valoare de 60 de mii de dolari SUA pentru implementarea proiectelor de infrastructură, cum ar fi reabilitarea clădirilor școlilor și grădinițelor, reparația drumurilor și trotuarelor, instalarea rețelelor de iluminat public stradal ș.a.

foto: irex.org 

img21005339

img21005339

img21005339

img21005339

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!