ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Agenției pentru Eficiență Energetică

15:56 | 23.07.2021 Categorie: Comunicate

Raioanele Hâncești, Leova, Cantemir și Cimișlia - parte a campaniei de informare ,,Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente - prioritate a autorităților publice locale”

Chişinău, 23 iul. /MOLDPRES/. În contextul campaniei de informare „Eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente - prioritate a autorităților publice locale”, lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică, directorul adjunct al AEE, Eugen Gîrlea, a participat la acțiunile de informare din cadrul consiliilor raionale din Hâncești, Leova, Cantemir și Cimișlia. În acest sens, în incinta consiliilor raionale au fost instalate panouri  cu informații la care oricare locuitor din regiune are acces.

Vicepreședintele raionului Cimișlia, Vadim Torgai a menționat că, această  campanie de informare este una utilă și necesară. ,,Grație proiectului „Implementarea măsurilor de eficiență energetică a Consiliului Raional Cimișlia”, susținut de AEE, au fost înlocuite geamurile și ușile exterioare pe o suprafață de 178 m2, ce au adus economii financiare de peste 29 000 lei anual”, a afirmat domnul Torgai.

La rândul său, Eugen Gîrlea, a asigurat administrația raioanelor de susținere și conlucrare constructivă în continuare. „Vă mulțumesc pentru implicare și deschidere. Apreciem că sunteți deschiși față de acțiunea de informare lansată de Agenția pentru Eficiență Energetică și ne dorim o comunicare eficientă, pentru a face un schimb de păreri, dar și a identifica  necesitățile la nivel local”, a precizat vicedirectorul AEE.  

Campania se desfășoară  în perioada iunie - august 2021,  în toate centrele raionale ale Republicii Moldova și UTA Găgăuzia. Scopul acesteia este  diseminarea informației prin intermediul autorităților publice locale, despre eficiența energetică, auditul energetic și achizițiile eficiente.

Menționăm, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!