ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Varianta Delta face ravagii în Rusia

15:44 | 24.07.2021 Categorie: Externe

Moscova, 24 iul. /MOLDPRES/. Sâmbătă, 24 iulie, Rusia a raportat 24.000 de noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 și o repetare a recordului anterior de decese de 799. Oficialii ruși sugerează, totuși, că numărul de infectări din Moscova și-a atins deja vârful, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Moscova e conștientă de faptul că țara se află de mai multă vreme în mijlocul unei accelerări puternice a pandemiei. Autoritățile dau vina pe varianta Delta, mult mai contagioasă, care circulă în țară deja de mai multe luni.

Autoritățile ruse au confirmat 23.947 de infectări noi cu coronavirus în toată țara în ultimele 24 de ore, mai puține cu 5% față de săptămâna trecută. În Moscova au fost 3.376 de cazuri, cu 26% mai puține decât săptămâna trecută.

Serghei Sobianin, primar al Moscovei a declarat că speră că numărul de infectări din capitala rusă a trecut deja de vârf. 

„În ansamblu, vedem o scădere a incidenței bolii. Desigur, acest lucru este pozitiv, ne arată că am trecut de vârfuri și sper că vom vedea îmbunătățiri”, a spus el.

De la începutul pandemiei de coronavirus Rusia a înregistrat peste 6,1 milioane de cazuri, populația sa fiind de aproximativ 144 de milioane. Dintre aceștia, 153.095 au murit din cauza virusului.

img21005356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!