ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Deputații nou-aleși se reunesc în ședința de constituire a Legislativului

14:30 | 25.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Astăzi, deputații aleși la scrutinul din 11 iulie se reunesc în ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a. Şedinţa va începe la ora 10:00 și va fi prezidată de către cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov, care, în 2021, va împlini 82 de ani, comunică MOLDPRES.

La prima ședință, preşedintele Curţii Constituţionale, Domnica Manole, urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Totodată, șeful statului, Maia Sandu, va adresa un mesaj deputaților nou-aleși.

După constituirea legală a Legislativului va fi ales Preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi va fi format Biroul permanent al Parlamentului. În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza propriului regulament.

Parlamentul se consideră legal constituit din data primei ședințe a legislaturii respective.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!