ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

91 de deputați din cei 101 aleși sunt prezenți la ședința de constituire a Parlamentului

10:18 | 26.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. A început ședința de constituire a Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a XI-a. La ședință sunt prezenți 91 de deputați din cei 101 aleși la scrutinul parlamentar anticipat din 11 iulie curent, comunică MOLDPRES.

Şedinţa este prezidată de cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov.

În debutul ședinței tuturor deputaților le-au fost distribuite kituri cu informații relevante în vederea inițierii în activitatea parlamentară, și date de contact ale subdiviziunilor distincte ale Secretariatului Parlamentului.

Ședința a început cu un discurs ținut de președintele Curții Constituționale, Domnica Manole. Ulterior la tribună a urcat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu care a adresat un mesaj parlamentarilor noii legislaturi.

De asemenea, la ședință participă reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

În calitate de invitați speciali, sunt prezenți tinerii laureați ai concursului de eseuri ”Activitatea unui deputat în 101 cuvinte”, care s-a desfășurat în contextul aniversării a 30 de ani ai Legislativului.

După constituirea legală a Parlamentului se alege Preşedintele Legislativului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului.

În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcționează în baza propriului regulament.

Parlamentul se consideră legal constituit din ziua primei ședințe a legislaturii respective.

foto: MOLDPRES

img21005377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!