ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Inspectorii ANSA au depistat mai multe încălcări în unităţile comerciale din ţară

12:14 | 26.07.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Direcţia supravegherea comerţului, distribuţiei şi consumului produselor alimentare a Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a raportat mai multe încălcări, în urma analizei controalelor oficiale parvenite de la subdiviziunile teritoriale, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituţiei, în perioada 16-22 iulie, inspectorii ANSA au efectuat 197 controale oficiale, dintre care la: unităţi de comerţ – 142; unităţi de alimentaţie publică – 30; instituţii de învăţământ general – 12; instituții de educație timpurie – 7; depozite – 2.

Ca urmare a controalelor oficiale au fost emise 52 de prescripţii şi întocmite 49 procese-verbale cu privire la contravenţie. De asemenea, în şase cazuri a fost dispusă suspendarea activității.

"Neconformităţile depistate ţin de comercializarea produselor alimentare cu termenul de valabilitate expirat; lipsa marcării; încălcarea regulamentelor sanitare; neafişarea la loc vizibil a informaţiei pentru consumatori; lipsa registrelor pentru evidenţa temperaturilor în spaţii; lipsa controlului medical şi instruirii igienice a personalului angajat; neasigurarea trasabilității; lipsa actelor de proveniență și certificatelor de calitate; nerespectarea vecinătății produselor; nerespectarea programului de lucru", indică ANSA.

Totodată, în urma controalelor au fost retrase din comerţ produse de origine animală şi non-animală în cantitate de 120,41 kg și cinci unități de ambalaj.

foto: ANSA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!