ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viitorul Guvern trebuie să identifice resurse pentru a dota spitalele cu echipamente, a cerut Președintele țării

12:54 | 26.07.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Guvernul trebuie să identifice resursele necesare dotării spitalelor cu echipamente medicale esențiale pentru investigații și diagnosticare. În plus, trebuie să construim cele două spitale regionale la Bălți și la Cahul, pentru a face mai ușor accesul oamenilor la servicii medicale de calitate. Solicitarea a fost făcută astăzi de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, la ședința de constituire a noului Legislativ, relatează MOLDPRES.

În fața plenului, șeful statului a menționat că reforma în sănătate înseamnă regândirea sistemului de asigurări medicale. “Banii pentru sănătate pot și trebuie să fie mult mai bine cheltuiți. Oamenii plătesc polițe de asigurare, iar când ajung la spital se pomenesc că trebuie să mai plătească sau au parte de un tratament mai puțin respectuos. Acest lucru trebuie să înceteze, iar oamenii trebuie tratați bine și cu respect”, a opinat Sandu.

Ea a adăugat că medicii trebuie motivați și ținuți acasă, fiindu-le asigurate condiții normale, atât prin salarizare, cât și prin facilități și prin dotările din spitale. „Va fi nevoie ca noul Guvern să vină cu o politică clară privind resursa umană din sistemul de sănătate”, a rezumat Președintele.

img21005390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!