ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

În 2021 moldovenii au apelat la ambasade pentru perfectarea a peste 16 mii de pașapoarte, a anunțat MAEIE

13:06 | 26.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. În prima jumătate a anului curent, moldovenii au apelat la ambasade pentru perfectarea a circa 16 mii de pașapoarte, peste 5 mii de buletine de identitate și peste 8 mii de titluri de călătorie. Astfel, în vederea diminuării rândurilor virtuale de așteptare la programările din cele mai solicitate destinații, Ministerul de Externe a anunțat că examinează modalități de suplinire cu personal consular adițional, precum și reorganizarea rețelei consulare, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor MAEIE, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie, în străinătate prin intermediul ambasadelor și consulatelor Republicii Moldova au fost perfectate 67 623 de acțiuni consulare. Este un număr sporit față de anii precedenți, cele mai solicitate misiuni fiind cele de la Padova, Milano, Roma, Moscova, Paris  și Frankfurt pe Main.

“Pe fondul creşterii numărului de cetățeni ai Republicii Moldova din străinătate şi al diversificării problematicii de natură consulară, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine în întâmpinarea cetățenilor moldoveni prin punerea la dispoziție într-un mod eficient şi transparent pe paginile oficiale ale ambasadelor și consulatelor a informaţiilor despre serviciile consulare frecvent solicitate”, se arată într-un comunicat MAEIE.

De asemenea, cei de la Externe anunță că moldovenii pot interacţiona prin intermediul e-mailului cu personalul responsabil de serviciile consulare, iar în funcție de tipul serviciului solicitat, să trimită documente prin mijloace electronice sau prin curier poștal fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze în mod repetat la consulat, eliminându-se astfel barierele birocratice şi cele geografice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!