ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

România a transferat cei 300 mii euro pentru consolidarea societății civile și mass-mediei de la Chișinău

13:38 | 26.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că a efectuat deja plata sumei de 300 mii euro pentru consolidarea societății civile și mass-mediei de la Chișinău. Asistența financiară fost acordată în conformitate cu pachetul de sprijin din partea României pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de Președintele României, Klaus Iohannis, la Chișinău, la 29 decembrie 2020, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, această contribuție este asigurată din Fondul de Democratizare și Dezvoltare Sustenabilă pentru Republica Moldova, inclus în Planul anual de cooperare internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară aferent anului 2021.

Ministerul de Externe de la București reconfirmă astfel susținerea acordată de România pentru dezvoltarea societății civile și a presei independente în Moldova, prin promovarea implementării de proiecte în aceste sectoare cheie pentru reforma democratică, în conformitate cu valorile care ghidează procesul de integrare europeană. Totodată, prin această măsură este reiterat angajamentul ferm al României de a sprijini parcursul european al Republicii Moldova, inclusiv prin acțiuni de asistență oficială pentru dezvoltare și în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru Integrarea Europeană a Moldovei.

“Republica Moldova reprezintă principalul beneficiar al asistenței oficiale pentru dezvoltare și umanitare acordate de România pe linie bilaterală, abordare reconfirmată prin Programul multianual strategic privind cooperarea internațională pentru dezvoltare și asistență umanitară în perioada 2020-2023, aprobat de Guvernul României în luna noiembrie 2020”, se arată în comunicatul emis de autoritățile de la București.

European Endowment for Democracy (EED) este o organizație înființată în 2013 de Uniunea Europeană și statele membre ca entitate independentă cu expertiză în promovarea proiectelor destinate consolidării democrației și drepturilor omului în Vecinătatea UE.

img21005393

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!