ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Aeroportul Chișinău a fost inaugurat un Punct de vaccinare

14:00 | 26.07.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au deschis un Punct de vaccinare la Aeroportul Internațional Chișinău, iar toate persoanele se pot vaccina cu serurile disponibile: AstraZeneca, Pfizer sau Johnson&Johnson. Vaccinarea este gratuită și este nevoie doar de prezentarea buletinului de identitate, transmite MOLDPRES. 

„Obiectivul nostru este de a imuniza 70% din populația țării, pentru a asigura acea imunitate colectivă care ne va permite să ieșim din pandemie. În acest context, întreprindem toate acțiunile necesare pentru a aduce vaccinarea mai aproape de cetățeni. Rămâne ca oamenii să înțeleagă importanța și beneficiile imunizării, care astăzi este unica șansă de a reveni la o viață normală”, a estimat Denis Cernelea, secretar de stat la MSMPS.

Conform oficialului, inaugurarea Punctului de vaccinare a fost posibilă datorită conlucrării eficiente cu administrația Aeroportului Internațional Chișinău. 

„Susținem inițiativa autorităților și ne bucurăm că putem contribui la acest deziderat. Revenirea la normalitate poate fi atinsă doar prin eforturi comune și prin susținerea și promovarea vaccinării în rândul populației. Acum, toți pasagerii Aeroportului Internațional Chișinău au posibilitatea să-și administreze unul din cele trei seruri disponibile în incinta terminalului, zona comună. Zborurile prin Aeroportul Internațional Chișinău înseamnă în primul rând siguranță și confort, iată de ce pe lângă oportunitatea vaccinării în aeroport, compania Avia Invest implementează zilnic toate măsurile de siguranță ce țîn de prevenirea și  răspândirea pandemiei”, a menționat purtătorul de cuvânt al Avia Invest, Rodica Rusu.

Punctul de vaccinare este deschis între orele 8.00-20.00.

De la începutul campaniei de vaccinare, lansată în martie, în Republica Moldova au fost administrate 955.799 de doze de vaccin.

foto: MSMPS

img21005394

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!