ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Putin declară că marina rusă poate lansa o "lovitură imposibil de prevenit"

16:37 | 26.07.2021 Categorie: Externe

Sankt Petersburg, 26 iul. /MOLDPRES/. Președintele Rusiei revine cu declarații militariste. El consideră că marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie, a spus președintele rus Vladimir Puțin. Declarația vine la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică s-a aflat în centrul unui incident în Marea Neagră, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

„Suntem capabili să detectăm orice inamic sub apă, deasupra apei, în aer și, dacă e nevoie, să lansăm o lovitură imposibil de prevenit împotriva acestuia”, a spus Putin duminică, la parada de Ziua Marinei de la Sankt Petersburg.

Avertizările războinice ale președintelui rus vin după un incident petrecut în Marea Neagră în iunie, când Rusia a spus că a tras focuri de avertizare și a aruncat bombe în fața unei nave de război britanice pentru a o alunga din apele teritoriale ale Crimeei.

Londra a respins relatarea Rusiei despre incident, spunând că distrugătorul HMS Defender nu a fost vizat și că, dacă au fost trase focuri de armă, acestea făceau parte probabil dintr-un „exercițiu de artilerie” rus anunțat în prealabil.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa o trecere nevinovată prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaționale”, a spus ministerul britanic al Apărării.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina în 2014, dar acest lucru nu este recunoscut nici chiar de Belarus. Cele mai multe țări din lume consideră în continuare peninsula drept parte a Ucrainei, nu a Rusiei.

Și luna trecută Putin a declarat că Rusia ar fi putut scufunda nava HMS Defender, acuzând-o că a intrat ilegal în apele sale teritoriale, fără să înceapă al treilea război mondial. Oficialii britanici spun însă că distrugătorul nu se afla în apele teritoriale ale Rusiei.

foto: agerpres.ro

img21005400

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!