ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:38 | 26.07.2021 Categorie: Comunicate

Necrolog Lidia Bejenaru-Botgros (3 mai 1953 – 26 iulie 2021) 

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. La 26 iulie 2021 s-a stins din viață îndrăgita interpretă Lidia Bejenaru-Botgros, Artistă a Poporului.  

Născută la 3 mai 1953 în localitatea Țiplești din raionul Sângerei, aceasta își începe activitatea muzicală în 1971 în calitate de solistă a Orchestrei „Ciocârlia” de la Edineț, apoi a Orchestrei de muzică populară „Mugurel” (1973–1974), iar din 1978 ea devine solistă a Orchestrei de muzică populară „Lăutarii”.  

În anul 1993 i s-a conferit medalia „Meritul Civic”. 

O caracterizare perfectă a interpretei este dată de titlul albumului „M-a cuprins un dor de mamă”, puțini interpreți autohtoni reușind să cânte la fel de duios dragostea maternă. 

Lidia Bejenaru-Botgros s-a remarcat ca un model uman desăvârșit, o personalitate dedicată artei muzicale și o femeie puternică, al cărei nume trebuie să fie înveșnicit în Cartea de onoare a neamului. 

Exprimăm sincere condoleanţe familiei, rudelor, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care au cunoscut-o şi preţuit-o. 

Dumnezeu să o odihnească în pace. 

Lilia POGOLȘA, ministru al Educaţiei, Culturii şi Cercetării

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!