ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Maia Sandu a discutat cu scriitorul Vladimir Beșleagă

20:49 | 26.07.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 iul. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi la Președinție cu scriitorul Vladimir Beșleagă. Șeful statului l-a felicitat pe distinsul om de litere cu prilejul celor 90 de ani pe care i-a marcat la 25 iulie, urându-i sănătate și inspirație, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

„I-am admirat energia, spiritul enciclopedic și înțelepciunea de viață. Am discutat despre trecut și „cumplitele vremi” ce l-au întărit și l-au format ca personalitate, iar în sala în care a fost votată Declarația de Independență a țării ne-am amintit de perioada în care a pus umărul la constituirea Republicii Moldova, ca fruntaș al Mișcării de renaștere națională și ca deputat în primul Parlament”, a spus Maia Sandu.

Șeful statului i-a mulțumim lui Vladimir Beșleagă pentru caracter, verticalitate și opera literară pe care a creat-o. „I-am urat sănătate și inspirație, și i-am promis să muncim pentru a duce la bun sfârșit cauza pentru care s-a zbătut Domnia sa toată viața - să construim o țară frumoasă, în care fiecare om să se simtă liber și să trăiască în demnitate”, a menționat Președintele Maia Sandu.

foto: Președinție

img21005407

img21005407

img21005407

img21005407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!